A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedések

A mindenkor hatályos járványhelyzetet és a központi intézkedéseket szem előtt tartva az alábbi tájékoztatást szeretném adni:

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az ismételten kihirdetett vészhelyzet alatt sem áll meg minden, továbbra is élnünk kell az életünket. Van családunk, vannak gyermekeink, szüleink, rokonaink, akikért felelősséggel tartozunk, többnyire van munkánk, hivatásunk. Van életünk. Bizonyos dolgok (valószínűleg nem is kevés) megváltoznak, némelyek fontossá válnak, mások jelentőségüket vesztik. A koronavíruson kívül millió más dolog történik jelen pillanatban is velünk, ami sokszor nehézzé teszi a hétköznapokat akár fizikai, akár lelki szinten. Továbbra is előfordulnak balesetek, szervi problémák, a fokozott stressz és pánik pedig sajnos különösen aktuális téma. Nagyon sokak kerültek olyan helyzetbe, amiben elvesztették korábbi stabilitásukat, kibillentek az egyensúlyukból, és ennek nagyrészt a rengeteg, dömpingszerű, sokszor egymásnak ellentmondó információ, és az ezek nyomán kialakult pánik, vagy ahhoz közeli állapot az oka. Annak érdekében, hogy tisztábban tekinthessünk rá a kialakult helyzetünkre, és felelős döntéseket hozhassunk, újra vissza kell nyernünk egyfajta egyensúlyt és stabilitást.

Éppen ezért, amíg a hatósági előírások és a józan ész lehetővé teszi, szándékom szerint továbbra is kezelek, és a megfelelő óvintézkedések maximális betartása és betartatása mellett, legjobb tudásom szerint segítem a hozzám fordulókat. Amennyiben a személyes találkozás nem valósítható meg, úgy telefonon keresztül tudok rendelkezésre állni.

A fokozott elővigyázatosság érdekében az alábbi higiéniás rendet alkalmazom. Amennyiben kérdéses, hogy fertőzött, vagy két héten belül érkezett haza külföldről, kérem, jelezze, hogy új időpontot kereshessünk. Köszönöm, ha a többi kezelt és a magam érdekében Ön is hozzájárul a kockázatok csökkentéséhez!

A kezelő helység:

  • minden páciens előtt és után a kilincsek és csaptelepek fertőtlenítése, a helység szellőztetése

A terapeuta feladata

  • minden páciens előtt és után fertőtlenítő kézmosás
  • szájmaszk használata
  • kérdéses helyzetben lázmérés biztosítása

A kezelt személy feladata

  • érkezéskor fertőtlenítő kézmosás és papírtörülköző használata
  • otthonról hozott saját lepedő, vagy nagy méretű törülköző a kezelőágyra
  • szájmaszk használata