Bemutatkozás

Németh Ági vagyok. Életem meghatározó eleme a természet szeretete. Ifjabb koromban ez a szeretet természetjárásban, a szabadban űzött sportokban, közeli és távoli vidékek megismerésében nyilvánult meg. Ezután a minket körülvevő természet óvásával, védelmével folytatódott, melynek jegyében biotermékek kereskedelmével foglalkoztam. Közben az ökológiai szemlélet mellett a természetes gyógymódok széles tárházával is megismerkedtem.

2009-ben éreztem azt a hívást, hogy ideje a tanulásnak. A különböző technikákkal való ismerkedés során elkerülhetetlen volt, hogy saját magam is az önismeret útjára lépjek. Az így szerzett tapasztalataim beépültek és kiegészítették a képzéseken szerzett ismereteket, melyet a számtalan segítséget kérő kliens kezelése tovább finomított. Ezek együtt tették lehetővé, hogy a testorientált terápiákban nélkülözhetetlen érzékelésem egyre kifinomultabbá váljon, és a kezelések alatti közös munka során fizikai, lelki, szellemi, energetikai síkokon egyaránt változásokat érhessünk el. Ezzel az integrált szemlélettel vált lehetővé, hogy még hatékonyabban fordulhassak azok felé, akik megtisztelnek a bizalmukkal.

Segítő munkám életem részévé, mindennapjaim meghatározójává vált. Megtanultam, hogy az emberi testben végtelen bölcsességgel találkozhatunk, csak figyelni kell a jelzéseit. Minden tudásommal, képességemmel és tapasztalatommal azon vagyok, hogy hozzásegítsem az engem felkeresőket testi-lelki-szellemi egyensúlyuk megszerzéséhez és fenntartásához.

Csodálattal tölt el az emberi test. Minél többet tudok róla, annál inkább látom a mélységeit. Mint amikor messziről nézünk egy gyönyörű tájat, és ahogy közelebb érünk, egyre több izgalmas és felejthetetlen részlet bontakozik ki a szemünk előtt. És soha nincs vége, mindig ott a következő. Szerencsésnek mondhatom magam, mert hivatásként ez az izgalmas kirándulás tölti ki az életemet.

Végzettségeim, tapasztalataim:

2009 decemberében hallottam először a craniosacralis terápiáról, néhány héttel később pedig már az egyik első magyarországi Upledger képzés diákjai között tudhattam magamat. Azóta végig jártam az Intézet hazai képzésének lépcsőfokait a CST1-től az ADV1-ig, és a kiegészítő képzések egy részét (TBS1, SICS, VM1, BAER). Tanársegédként részt vettem magyarországi képzéseken, segédterapeutaként külföldi intenzív terápiás programon. Kezeltem egyedül, csoportban, emberekkel, delfinekkel; újszülöttektől kezdve mindenféle korú embert, kutyát, macskát, nyulat, lovat; itthon és külföldön; kezelőágyon, földön, vízben – levegőben még nem!  Közben okleveles természetgyógyász végzettséget szereztem.  2017 és 2019 között pedig a londoni College of Cranio-Sacral Therapy (CCST) kétéves képzésének hallgatója lettem, mely kiszélesítette az addigi ismereteimet, és kiegészítette a sokkal inkább energetikai szemléletű biodinamikus craniosacralis terápiával és a mindfulnessel.  Ezzel, és az önismereti munkák során szerzett tapasztalatokkal alakult ki az az integrált szemlélet, mely meghatározza a segítségem módját. Mindezt 2024-től a Debreceni Egyetemen megszerzett Mentálhigiénés végzettség tett teljessé.