A kezelésről

Amikor a terapeuta a korábban említett nagyon finom szinten ráhangolódik a testre, akkor a testen belül összekapcsolódik a belső mozgásokkal és természetes erőkkel. Ez a kölcsönhatás teszi lehetővé a páciens rendszere számára, hogy a zavarok és ellenállások megmutatásával és oldásával válaszoljon a terapeuta gyengéd érintésére, ezáltal megteremtve egy nyugodtabb, oldottabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb állapotot. Ebben az állapotban a káros feszültségek és akadályok elülnek, a ritmikus mozgás egyenletesen, szabályosan és tisztán fejeződik ki, és a mélyben meghúzódó életerő, mely fenntartja az egészségünket, szabadon tud megnyilvánulni, következésképpen a test simábban és harmonikusabban képes működni.

A kezelés nem pusztán a testtel foglalkozik. Az a felismerés, hogy a test, az elme és az érzelmek tökéletesen és szétválaszthatatlanul egybefonódnak lehetővé teszi, hogy létezésünk minden – fizikai, mentális, érzelmi, spirituális – területével kapcsolatba lépjen. Ezért hatása mélyreható és széleskörű, és körülmények és állapotok nagyon széles skáláján lehet hatékony. Nem tüneteket kezel, hanem az embert: az egész embert, és egy alapvető és mélyreható szinten mindent vele kapcsolatban, mindent egy finoman hangolt, egyenletes, áramló, egységes állapotba hozva, melyben a test élettani és gyógyító erői optimálisan működnek. Ennek során lehetővé válhat a test számára bármely tünet, állapot vagy zavar megszólítása, melyet egyes egyén tapasztalhat – mivel minden tünet vagy állapot a mélyben húzódó életerő zavarainak megjelenése – és ezért minden szinten képes az egészség és könnyedség megőrzésére.

A kezelés maga rendkívül gyengéd, mégis mélyreható, ezért nagyon hatékonyan segíti és támogatja a test öngyógyító folyamatainak beindulását és fenntartását. A finom érintések és a kezelés megnyugtató hatása miatt gyermekek körében is kedvelt és hatékony.

A kezelés során a páciensek többsége mélyen ellazult állapotba kerül. Vannak, akik nem érzik testük válaszait, és vannak, akik mélyreható érzésekről számolnak be. A kezelés után a szervezetben megindult változások hatására jelentkezhetnek kellemes és előfordulhatnak kevésbé kellemes testi tünetek, vagy érzelmi ingadozások. Ilyen gyógyreakciók lehetnek pl. fejfájás, hasmenés, émelygés, hőemelkedés, meglévő tünetek, panaszok átmeneti erősödése, szokatlan érzelmi hullámzás, bizonytalanság. Ezek a tünetek átmeneti jellegűek, legfeljebb 2-3 napig tartanak, és nem igényelnek gyógyszeres kezelést.

A kezelés ruhában, kezelőágyon történik, időtartama 30-60 perc.

A megbeszélt időpont előtti 24 órában lemondott kezelés díja felszámításra kerül.

Az aktuális járványügyi helyzetben bevezetett óvintézkedéseket itt találhatja.